wo. 12 apr. 2023

Nieuw in de collectie: Zeefdrukkip van Yoko Heiligers

Yoko Heiligers (1983) volgde de opleiding tot illustrator aan kunstacademie ArtEZ te Zwolle. Ze illustreert voor diverse opdrachtgevers. Ook bedenkt, schrijft en illustreert ze haar eigen prentenboeken, waarvan er een aantal internationaal vertaald zijn. ‘Wauw Pauw’ (Uitgeverij Marmer, 2016) won in 2017 een Vlag en Wimpel. Haar prentenboekproject ‘MENSENDIEREN’ werd in 2021 met de meeste stemmen van internationale uitgevers geselecteerd voor The Unpublished Picturebook Showcase 3 van dPICTUS en is in het Italiaans verschenen: ‘UOMINIANIMALI’ (2022, Orecchio Acerbo), het viel sindsdien meermaals in de prijzen. In maart 2023 verscheen ‘MENSENDIEREN’ in het Nederlands (uitgeverij Loopvis).

Via de Schrijverscentrale bezoekt ze scholen en geeft ze workshops rondom haar prentenboeken.

Als dierenvriend geeft Yoko dieren graag de hoofdrol in haar werk, met humor en verwondering. De techniek die ze in haar illustraties gebruikt is een combinatie van lijntekeningen en (digitale) collage waarin ze speelt met lijnen en (kleur)vlakken. Ze heeft een voorliefde voor het grafische ambacht, zoals zeefdruk en linosnede.
www.yokoheiligers.nl

Wil je deze prachtige zeefdruk in huis? Dat kan!
Word lid van de kunstuitleen.

Het is mogelijk uitgeleende of aanwezige werken te reserveren. Stuur een mail naar kunstuitleen@muzischcentrum.nl met de eventuele titel, naam kunstenaar en het nummer van het kunstwerk van je keuze. Zodra het kunstwerk voor jou beschikbaar is, ontvang je bericht per email.