wo. 18 dec. 2019

Kunstkaarten

Kunstuitleen Emmeloord en vier docenten van Cultuurbedrijf Noordoostpolder hebben een mapje met kaarten ontworpen, omdat kunst ook in deze coronatijden gelukkig maakt en verlicht. Een mapje geluk om zelf van te genieten of om weg te geven. Het is te koop op diverse plekken en de opbrengst gaat naar zorgverleners.

Afgelopen april was het eigenlijk de bedoeling dat de docenten samen met een aantal leerlingen een expositie zouden inrichten in Cultuurbedrijf Noordoostpolder, een eindafsluiting van het seizoen. Helaas kon dit door het coronavirus niet doorgaan. Om dit niet stilletjes voorbij te laten gaan hebben Kunstuitleen Emmeloord en Cultuurbedrijf Noordoostpolder de handen ineen geslagen. Almas Pieters; curator Kunstuitleen Emmeloord, Rachel Onstwedder; coördinator beeldend, Jacqueline Roseboom; docente tekenen, Hester Kornelis; docente keramiek en Peter Geurts; docent tekenen & schilderen hebben samen een setje kunstkaarten gemaakt met eigen werk. Een mapje geluk. Ontwerp van het omslag is van Rachel Onstwedder.

Een mapje bestaat uit vijf exclusieve kunstkaarten en is te koop voor 10 euro. De opbrengst van dit project gaat naar www.geefvoorzorgverleners.nl. Dat is steunfonds voor zorgverleners, die door blootstelling aan COVID-19 tijdens het redden van patiënten zelf het virus hebben opgelopen.

Het unieke en exclusieve mapje, waar er maar 100 van zijn gemaakt, is te koop bij Kunstuitleen Emmeloord, in de museumwinkel van Museum Schokland en bij de kassa van Theater ’t Voorhuys. Bestellen kan ook via kunstuitleen@muzischcentrum.nl.