Expositie

Primair Onderwijs Noordoostpolder

Leerlingen van de Roderik van Voorstschool, de Triangel en de Horizon onderzoeken hun eigen toekomstdromen en fantasieën. Dat doen ze samen met beeldend docenten Myriam Keijzer, Marieke Hoogendoorn en Monica Sierat. Het hele schooljaar krijgen zij regelmatig kunstles in de klas en worden zo echte creatieve makers.  De leerlingen leren tijdens het beeldend traject werken met veel verschillende materialen en technieken en maken kennis met het werk van kunstenaars. Behalve kunst maken leren ze ook kijken naar en praten over kunst. In de laatste periode staan hun eigen dromen centraal. Vanuit het thema Wat als… ontstaan mooi en ontroerende verhalen en beelden. Want wat als mensen konden vliegen? Wat als de kleur blauw niet bestaat? Wat als de dieren kunnen praten?

De jonge kunstenaars van groep 3-8 exposeren hun kleurrijke schilderijen, collages en beelden in een afwisselende expositie. Op geheel wijze delen zij hun originele en hoopvolle ideeën. Kunst verbindt en ontroert!

De beeldende trajecten in de klas worden gegeven door vakdocenten van het Muzisch Centrum in opdracht van Gemeente Noordoostpolder en kunnen jaarlijks worden aangevraagd door scholen in Noodoostpolder en Urk.

Website:             muzischcentrum.nl/klas-kunst
Discipline:          Jonge kunstenaars | Mixed media
Expo Locatie:     Muzisch Centrum
Datum:                3 JUN t/m 28 JUN 2024