Nieuwe aanwinsten

Onlangs aangekocht

‘Tulpen foto’s’ van Alice Valk

Na afloop van de succesvolle expositie ‘In de ban van de Tulp’ van Alice Valk (uit Rutten) kochten wij twee werken van Alice aan voor in onze collectie. Want wij willen jullie graag de gelegenheid geven nog langer te kunnen genieten van haar tulpfotografie. De werken komen beschikbaar voor uitleen.

‘Balloon Dog’ (medium) van Niloc Pagen

Deze kunstenaar werd geboren in Heerlen en bracht een groot deel van zijn leven door in het buitenland. Geïnspireerd door diverse culturen en vooral door pop-art, maakt hij kleurrijke kunstobjecten van kunsthars. Met zijn vrolijke, kleurrijke en moderne kunstwerken probeert Niloc met een knipoog de glimlach van het leven naar zijn publiek te brengen. Zijn kunstbeelden van onder andere honden, slangen en andere dieren en zijn objecten zijn allemaal handgeschilderd en gesigneerd.

‘Wandelen over de kade’ (150x100cm) van Henry Brand

Henry Brand woont, werkt en leeft in de omgeving van Amsterdam. Hij is autodidact en maakt voornamelijk stadsgezichten en bloemstillevens. Het is vooral het paletmes dat vorm en kleur brengt in zijn schilderijen die, ondanks het klassieke thema, door deze manier van werken een moderne, alledaagse uitstraling krijgen. De Franse invloeden in een aantal van zijn werken zijn te herleiden naar de schildersessies die hij organiseert in met name Normandië, Honfleur en Trouville.