Anyplace I am

Raymond Hagewoud

Raymond Hagewoud is in 1974 en wilde al op jonge leeftijd fotograaf worden, in plaats daarvan heeft hij economie gestudeerd. Maar eigenlijk is hij altijd geïnteresseerd gebleven in kunst, fotografie, design, architectuur en muziek. Raymonds vader is altijd gepassioneerd geweest door fotograferen en op jonge leeftijd zag hij zijn vader tijdens de vakanties altijd achter vlinders en libellen aanjagen met zijn statief. ‘Er lagen waarschijnlijk duizenden dia’s op de zolder van mijn ouderlijk huis, want overal waar we kwamen ging ook een camera.’ Tijdens de COVID-19-pandemie is zijn passie voor fotografie weer aangewakkerd en heeft hij een Instagram-account gemaakt.  In de 30 jaar die daar tussen zaten, was Raymond gefocust op zijn passie voor muziek, en een paar jaar had hij zelfs een klein platenlabel naast zijn vaste baan.

‘Ik houd het fotograferen graag simpel en heb liever geen fotografische strategie. Ik volg mijn instinct en fotografeer waar ik van nature toe aangetrokken ben, en besteed niet te veel tijd aan het maken van elke foto, waarschijnlijk slechts 30 seconden. Meestal maak ik maar één foto van het onderwerp. Voor mij is het proces erg intuïtief, en als ik me afvraag wat ik aan het doen ben terwijl ik het doe, blijken de foto’s meestal slecht te zijn’.

 

Website:             https://fiiiirst.com/photographer/raymond-hagewoud/
Expo locatie:      Theater ’t Voorhuys
Datum:                1 januari t/m 6 maart 2024