2020-2021

Vanaf 9-12-2020
Locatie: Bij Kunstuitleen Emmeloord/Cultuurbedrijf Noordoostpolder
Stichting: Stichting de Vrolijkheid
De Vrolijkheid, een netwerk van professionele kunstenaars en regelaars, bestaat 20 jaar. Om dit te vieren lanceert de stichting in december een landelijke campagne. Jonge, getalenteerde bewoners van asielzoekerscentra presenteren zich met een serie bonte portretten te bezichtigen zijn in Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Naast de fotoreeks zullen er zeefdrukken gemaakt door jongeren in het azc Luttelgeest te zien zijn.

30-11-2020 t/m 7-1-2021
Locatie: Bij Kunstuitleen Emmeloord/Cultuurbedrijf Noordoostpolder
Kunstenaar: Bouwe Brouwer

Op deze expositie is een selectie te zien uit de verschillende projecten waar Bouwe de afgelopen jaren aan gewerkt heeft, maar ook nieuw en ongepubliceerd werk. Verder toont hij (veelal handgemaakte) boeken, zines en portfolio’s die de afgelopen jaren zijn verschenen. Een aantal publicaties, evenals de foto’s, zijn ook te koop. Daarnaast wordt op 12 december een masterclass georganiseerd en op 22 december een lezing.

7-9-2020 t/m 4-10-2020
Locatie: In de foyer en omloop van Theater ‘t Voorhuys
Fotograaf: Danny Tax
Prachtige foto’s van landart in Flevoland en typisch Hollandse beelden. Deze expo is geopend tijdens de openingstijden van de kassa (woensdag t/m vrijdag van 12.00 – 15.00 uur en je kunt de werken natuurlijk bewonderen als je naar een van die vele leuke voorstellingen in het theater komt.

31-8-2020 t/m 28-10-2020
Locatie: Boven in de hal van het Cultuurbedrijf
Tassenmaker en kledingontwerper: Trudi de Kreek
Trudi maakt tassen en jurken van imitatieleer. Mocht je nog een cadeau zoeken voor een speciaal iemand, de tassen zijn te koop en ze kan ze ook op maat maken in je lievelingskleur of passend bij je nieuwe winterjas of kekke laarzen. Trudi zal in de nieuwe serie “De kunstenaar vertelt” op 1 oktober om 19.30 uur een lezing geven waar alle ruimte voor vragen stellen is.

31-8-2020 t/m 28-10-2020
Locatie: Beneden in de hal van het Cultuurbedrijf
Fotograaf: Marcel Jaasma
Marcel is goudsmit en combineert hierin zijn beide passies. Hij fotografeert paddenstoelen met een macrolens en gebruikt deze als inspiratiebron bij het goudsmeden. Marcel is op twee zaterdagen aanwezig om uitleg te geven en vragen te stellen op 3 en 10 oktober van 10.00 – 12.00 uur.De kunstuitleen wil graag werk van Marcel Jaarsma aankopen en vraagt jullie als leden om een stem uit te brengen. Dat kan de gehele expositie tijd en het werk wat de meeste stemmen krijgt kopen we aan.In de kunstuitleen vind je hiervoor de stemformulieren. We zijn ontzettend benieuwd welk werk door jullie gekozen gaat worden.

7-2-2020 t/m 13-3-2020
Locatie: Theater ’t Voorhuys
Kunstenaars: Jan-Albert Ernsten
Vanaf 7 februari exposeert de Lelystadse amateur kunstenaar Jan-Albert Ernsten zes weken zijn expressieve olieverf portretten bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder en in de expositiehallen van Theater ‘t Voorhuys. Jan-Albert schildert bekende en onbekende mensen. Bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder is een uitgebreide collectie kinderportretten te vinden van kinderen uit diverse culturen. Daarbij heeft hij een eigen stijl en het is opvallend dat veel portretten oogcontact met je maken. Ze kijken je aan met ogen die een verhaal vertellen. In de gangen van het theater hangen diverse portretten van pop iconen die ook door hem zijn geschilderd. Je vindt er o.a. schilderijen van Bowie, Prince, Leonard Cohen, U2 en Bruce Springsteen. Liefhebbers van popmuziek kunnen hier dus hun hart ophalen.

16-1-2020 t/m 19-3-2020
Locatie: Cultuurbedrijf Noordoostpolder
Kunstenaars: Wim Heuseveldt en Ronald Baarda

Boven in de gangen van Cultuurbedrijf Noordoostpolder hangt een serie werken in inkt die Ronald maakte tijdens zijn trektochten door de polder. Snelheid, directheid en suggestie
vormen wezenlijke ingrediënten van zijn werk. Beneden hangen prachtige stillevens en (zelf)portretten in olieverf van Wim. In zijn schilderijen spelen stemming en vlakverdeling
een belangrijke rol. Bloemen, flessen en andere dagelijkse gebruiksvoorwerpen zijn gedetailleerd in olieverf vastgelegd.

De expo’s in het Cultuurbedrijf zijn te bezichtigen op werkdagen van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 12.00 uur.