2019-2020

15-6-2019 t/m 16-7-2019
Locatie: Muzisch Centrum
Vakfotograaf: Alice Valk
In juni en juli exposeerde Alice met haar eindexamenwerk in het Muzisch Centrum.

Alice houdt van de natuur, vooral van bloemen. Het is een genot om ze te zien groeien, bloeien, verwelken en weer terugkomen. Het blijft haar verwonderen. Zeventien jaar geleden leerde zij haar partner kennen, hij heeft een bloembollenbedrijf. Opeens woonde ze middenin een kleurrijke tulpenweelde. Hier raakte ze in de ban van de tulp. Tulpen doen me denken aan de mens; ze groeien als ze gaan bloeien.

Zowel bij bloemen als fotografie gaat het om emotie. De kleur, soort en het arrangement kunnen de ander verblijden of juist steunen. Met haar foto’s wil ze mensen de schoonheid laten zien van iets dat ze als normaal beschouwen. Zodat mensen heel even de snelle wereld om zich heen vergeten. En verdwalen in een mooi beeld.

Kunstuitleen Emmeloord heeft een aantal van haar tulpen aangeschaft. Wil je deze vrolijke tulpen lenen neem dan contact op via  kunstuitleen@cultuurbedrijfnop.nl

1-6-2019 t/m 30-9-2019
Locatie: Poldertoren
Beeldend Kunstenaar: Anca Blok

Expositie ‘Poldergrond’. In samenwerking met Anca Blok is deze bijzondere expositie tot stand gekomen. De expositie was een groot succes met meer dan 1100 bezoekers. ‘Poldergrond’ geeft een beeld van de Noordoostpolder en zijn boeren door de ogen van de jonge kunstenares Anca Blok. De expositie ‘Poldergrond’ in de Poldertoren, het ijkpunt van de Noordoostpolder, is een verrassende expositie met uitzicht over de landerijen waarin de brug tussen de bewoners en het landschap wordt geslagen.

Anca Blok (1993) groeide op in de Noordoostpolder, omgeven door de uitgestrekte landerijen en de arbeid van de boeren. Voor haar zelf werd duidelijk dat deze plek van opgroeien, met zijn bijzondere geschiedenis, veel invloed heeft gehad op wie ze nu is. In con- trast met de gebruiken in haar omgeving is Anca kunstenares en maakt levensgrote realistische houtskooltekeningen onder de naam KUNSTBLOC. Haar unieke stijl van houtskool en katoen geeft een vernieuwend beeld, maar is toch toegankelijk.