ma. 28 sep. 2020

Trudi de Kreek in ‘De Kunstenaar Vertelt’ op 1 oktober

Naar aanleiding van haar expositie zal Trudi de Kreek een lezing geven met alle mogelijkheden tot vragen. Kunstuitleen Emmeloord noemt de serie lezingen ‘De Kunstenaar vertelt’. De lezing duurt 1,5 uur en zal om 19.30 uur worden gehouden. De kosten bedragen € 5,- inclusief koffie/thee, direct te voldoen op de avond. Er zijn 5 plaatsen op een avond. Bij meer aanmeldingen zal er naar een andere mogelijkheid worden gezocht. De eerste avond zal donderdag 1 oktober zijn. Opgeven kan via de intekenlijst of via een kort mailtje naar info@muzischcentrum.nl.

In 2012 opende Trudi de Kreek in Emmeloord haar eigen atelier. Een droom was uitgekomen! Na jarenlang in het onderwijs werkzaam te zijn geweest (basisonderwijs en MBO Mode en Kleding) besloot zij de grote stap te wagen en een eigen bedrijf op te zetten. Het maken van kleding is altijd een passie van haar geweest. Haar eerste kledingstuk, een rood rokje met geborduurde rand, maakte ze toen ze 7 jaar oud was. Daarna volgde uiteraard nog vele andere kledingstukken.

Omdat Trudi niet meer afhankelijk wilde zijn van patronen uit de modebladen, besloot zij de opleiding tot kleermaker te volgen. “Er ging een wereld voor mij open. Alles wat ik bedacht kon ik gewoon maken!” Dit leidde tot nogal extravagante kleding waarin zij al haar creativiteit kwijt kon. De expositie van Trudi de Kreek is nog tot 9 oktober te zien bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder, aan het Harmen Visserplein.