wo. 24 mei. 2023

Nu te zien: Home Town Kids

Het is een feest om jullie voor de volgende expositie uit te nodigen!

Vorig jaar heeft Bouwe Brouwer, straatfotograaf, bij ons geëxposeerd met zijn expositie Hometown. Deze expo heeft een bijzonder vervolg gekregen, namelijk een samenwerking met de afdeling Cultuureducatie van het Muzisch Centrum.

Leerlingen van de scholen OBS Roderik van Voorst (Emmeloord), SWS De Wending (Bant) en OC de Wissel (Luttelgeest) hebben afgelopen periode lessen gekregen in het maken van bijzondere foto’s in de directe omgeving van hun school. Een mooi proces waar de leerlingen heel enthousiast aan gewerkt hebben!

Van januari t/m april zijn er fotografielessen in de klas gegeven door vakdocenten beeldend van het Muzisch Centrum, samen met de leerkrachten op de drie scholen. Die lessen gingen over een bijzondere vorm van kunst: straatfotografie.

Met als inspiratiebron het werk van fotograaf Bouwe Brouwer en andere kunstenaars die fotograferen in de openbare ruimte, zijn leerlingen op beeldend onderzoek gegaan in de directe omgeving van hun school. Waar ze normaal zo aan voorbij lopen blijkt opeens een boeiend vormenspel en een prachtige foto op te leveren!

Straatfotografie gaat dan ook over anders kijken naar het bekende. Gecombineerd met taal gaan de foto’s een heel eigen verhaal vertellen.

De foto’s van de kinderen worden in het Muzisch Centrum tentoongesteld samen met een aantal werken van fotograaf Bouwe Brouwer. Per klas is een magazine gemaakt waarin van elke leerling een zwart-wit foto is afgedrukt. Ook is een postkaarten set met een selectie van een aantal foto’s uitgegeven en is te koop in de winkel van Kunstuitleen Emmeloord.

De expositie is te zien van 9 juni tot en met 4 juli!
We hopen jullie dan te zien!