ma. 16 jan. 2023

Nu te zien: Gonny Korlaar

Nu te zien bij Kunstuitleen Emmeloord is de expositie van lokaal kunstenaar Gonny Korlaar. Gonny is woonachtig in Emmeloord en heeft de lerarenopleiding gedaan op Windesheim te Zwolle. Daar volgde ze de richting tekenen-handvaardigheid.

In de hal beneden van Cultuurbedrijf Noordoostpolder zijn 10 schilderijen en diverse objecten te zien gemaakt met gemengde techniek.

Gemengde techniek is een begrip uit de beeldende kunsten, dat refereert aan een kunstobject of kunstinstallatie, bestaande uit meer dan één kunstmedium. Er worden meerdere media tezamen gebruikt.

Als hobby tekent ze graag in de buitenlucht (en plein-air) en experimenteert ze met papier maché. Thuis aan het werk komt Gonny een hoop materialen tegen tijdens het afval scheiden, wat ze kan hergebruiken in haar werk. Door afval te bedekken met een laagje papier maché en verf geeft ze nieuwe betekenis aan het materiaal en krijgt afval een tweede leven.

Het thema voor de expositie in het Cultuurbedrijf is dieren maar in haar kunst haalt Gonny ook andere thema’s aan zoals de natuur en de mens. Ze maakt zich onder andere zorgen om hoe de mens met elkaar en zijn omgeving omgaat. Ze haalt inspiratie uit haar jeugd en leven in de Noordoostpolder.

Gonny moedigt de kijker aan om vooral zelf het werk te ontdekken en te interpreteren. Ben je benieuwd naar haar visie en motivatie dan ben je van harte welkom om de expositie te komen bekijken!

De expositie is te zien tot en met woensdag 22 maart 2023.

Kunstuitleen Emmeloord is gevestigd aan de Harmen Visserplein 2 en de openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur t/m 17.00 uur.

Wees welkom en we wensen je veel kijkplezier en inspiratie!