ma. 31 mei. 2021

Kunstenaarsestafette: Karin van der Molen

Kunstuitleen Emmeloord is een nieuwe reeks begonnen: Kunstenaarsestafette! Lokale kunstenaars beantwoorden vragen en geven daarna het stokje door aan een ander die ook weer vragen gesteld krijgt. Doel is om lokale kunstenaars een podium te geven om zo meer bekendheid te krijgen en om meer te weten te komen over de verschillende werkstijlen en invalshoeken. Su Kroker geeft het stokje over aan Karin van der Molen, beeldend kunstenaar.

Wie ben je en wat doe je, welk discipline beoefen je?

Ik ben Karin van der Molen, professioneel beeldend kunstenaar. Ik werk in verschillende disciplines: vrije sculptuur, locatie gebonden kunst, maar ook video en fotografie van eigen performances. Hier kun je meer over vinden op mijn website.

Karin van der Molen

Waar ben je op het ogenblik mee bezig?

De afgelopen winter heb ik gewerkt aan een serie kleine sculpturen van ‘afval-materiaal’ (oude visnetten uit Urk en oud ijzer van o.a. tuinbouw gereedschap).

Waar werk je het liefst aan een kunstwerk?

Ik werk het liefst buiten, ter plekke aan een groot werk dat daar dan achterblijft. Dit doe ik vaak in het buitenland, maar dat kon dit jaar natuurlijk niet. Dus werk ik in mijn atelier aan huis, ook een hele fijne plek!

Werk van Karin van der Molen

Welk kunstwerk had je zelf wel willen maken?

Dat is een moeilijke keuze, maar mijn eerste ingeving is een kleurrijk werk van Phyllida Barlow, een oudere Engelse kunstenares, die pas na haar zestigste doorbrak met zeer onderzoekend, vrij en brutaal werk.

Werk van Phyllida Barlow

Wat voor kunstwerk/project wil je in de toekomst nog gaan maken/doen?

De meeste van mijn werken verdwijnen na verloop van maanden/jaren in de natuur, of worden opgeruimd. Ik zou nog wel een permanent werk willen maken dat toch de vrijheid van het tijdelijke in zich heeft.

Aan wie geef jij het estafette stokje over en waarom?

Ik geef het stokje door aan Rolina Nell uit Rutten, omdat ik haar heel eigen schilderstijl en consistente keuze van onderwerp mooi en inspirerend vind.

Karin van der Molen aan het werk in Japan