ma. 10 okt. 2022

Hometown

Opening expositie “Hometown” van Bouwe Brouwer op vrijdag 4 november 19:30-22:00 uur 

Voor dit project, met als werktitel “Hometown” is hij het afgelopen jaar meerdere malen terug geweest naar Emmeloord, de plek waar hij van 1977 tot 2014 heeft gewoond en dus geboren en getogen is. Hij heeft vele straten en buurten bewandeld met zijn camera en een aantal festiviteiten bezocht. Een selectie uit de gemaakte (zwart-wit) foto’s zal te zien zijn op de expositie. Foto’s waarbij hij de voor hem vroeger zo bekende plekken bekijkt met de ogen van de fotograaf die hij nu is. Het resultaat is een serie foto’s die weliswaar gemaakt zijn in Emmeloord, maar die je soms het gevoel geven heel ergens anders te zijn.

Bouwe Brouwer

Bouwe Brouwer(1977), geboren en getogen in Emmeloord, nu woonachtig in Sneek, is in het dagelijkse leven leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast is hij fotograaf. Hij behaalde in 2021 en 2022 verschillende prijzen op internationale fotofestivals met als klap op de vuurpijl in 2022 de eerste prijs op het Exibart Street Photography Festival in Parijs. In juli 2022 werd er een 28 pagina tellend stuk gewijd aan zijn “Tiny moments project” in het Franse fotografietijdschrift Revue Epic. In 2021 stond zijn werk in de lijst van “Best street photography of 2021”van de Britse krant The Guardian.

Achtergrond expositie

We bieden graag een podium aan lokale kunstenaars. Bouwe is geboren en getogen in Emmeloord het project over zijn ‘Hometown’ is hier dan natuurlijk prachtig. Het is bijzonder om mee te kijken met Bouwe die met nieuwe ogen kijkt naar de plek waar hij is opgegroeid.

Kunstuitleen Emmeloord

De expositie is te zien Kunstuitleen Emmeloord van maandag 7 november t/m  30 november; maandag t/m vrijdag 9:00-17:00, Harmen Visserplein 2.