vr. 28 mei. 2021

Expositie Linda Westera

Van 17 juni tot en met 19 juli toont Cultuurbedrijf Emmeloord de portretkunst van Linda Westera met het motto: ‘God has given you one face, and you can make yourself another’ (Shakespeare). Daarnaast zijn haar monumentale tekeningen van uitgebloeide bloemen te zien, waarin de schoonheid van de vergankelijkheid centraal staat. Deze twee thema’s – het portret en de vergankelijkheid – sluiten perfect aan bij Museum Schokland: daar wordt momenteel hard gewerkt aan een gezichtsreconstructie op basis van de prehistorische schedel van een vrouw.

De expositie van Linda Westera is de eerste expositie sinds de sluiting van Cultuurbedrijf Noordoostpolder wegens corona. Tijdens openingsuren is de tentoonstelling in de hal van Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Harmen Visserplein 2, vrij te bezoeken.

Linda Westera, Papagaaitulp

Linda Westera

Linda Westera is in 1991 afgestudeerd aan de kunstacademie in Kampen. Ze werkt voornamelijk in series. Daarbij heeft ze diverse thema’s onderhanden die vaak jarenlang meegaan, zoals haar zelfportretten, uitgebloeide bloemen, ‘Woekerwerken’ en zwaluwen. Naast verschillende teken- en schildertechnieken maakt ze tevens grafiek: monotype, kartondruk, sjabloondruk en droge naald.

Zelfportretten

Gemengde technieken op papier 24 x 32 cm | N.T.K.

Als reactie op de selfie-cultuur op de sociale media begon Linda Westera eind 2012 met het maken van zelfportretten als profielfoto op Facebook. Sindsdien maakt ze elke week een nieuw portret. Hierbij geeft ze zichzelf totale vrijheid om te experimenteren met identiteit, stijl, thema’s en techniek. De serie – van inmiddels bijna 400 stuks – is een imposante reis door de kunstgeschiedenis, doorspekt met persoonlijke verhalen.

Getekend

Bloemtekeningen, houtskool en kleurpotlood op papier 70 x 100 cm | €950,- incl. lijst

Linda Westera is gegrepen door het verwelken van de bloemen op haar keukentafel. De vergankelijkheid levert schoonheid op, want juist het langzaam vergaan van bloemen geeft haar extraatjes: de bruinen en zwarten die diepte brengen, de doorkijkjes en grillige vormen die ontstaan bij het uitdrogen. Westera bedacht een techniek waarbij het levendige en tegelijkertijd dorre karakter van de bloemen wordt benadrukt. Houtskool fungeert als donkere basis om de frisse kleuren van kleurpotlood zowel te temperen als op te halen.

Contact

Hebt u interesse om een werk te kopen, neem dan contact op met de kunstenaar:
email: info@lindawestera.nl | telefoon: 06-25042739

Meer informatie: www.lindawestera.nl.