di. 25 jun. 2024

Expositie Kunstuitleen Emmeloord in Museum Nagele

De rollen zijn omgedraaid! In juli is de kunstuitleen gevraagd om te komen exposeren in Museum Nagele en als goede buur zegt kunstuitleen Emmeloord daar natuurlijk geen nee tegen!

De commissie van museum Nagele is een dag langs geweest bij Kunstuitleen Emmeloord en heeft heerlijk gestruind door de collectie, waaruit een spannende keuze is gemaakt om aan jullie ten toon te stellen.

Kunstuitleen Emmeloord heeft een brede en gevarieerde collectie bestaande uit ruim 900 werken van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars. De collectie bevat schilderijen, tekeningen, gouaches, foto’s, aquarellen, grafiek en kleine sculpturen.

Abstract of figuratief. Al meer dan 40 jaar is Kunstuitleen Emmeloord actief in de Noordoostpolder. Vanaf 2014 is de kunstuitleen onderdeel van Cultuurbedrijf Noordoostpolder geworden en organiseert regelmatig exposities, lezingen, workshops.

Kunst geeft kleur aan je interieur en maakt persoonlijk en uniek. Maar bovenal geeft kunst kleur aan je leven. Het inspireert, het stimuleert je brein en creativiteit. Kunst maakt ook dat je de wereld anders bekijkt en maakt zelfs gelukkig.  Daarom vindt Kunstuitleen Emmeloord dat iedereen kunst moet kunnen ervaren. Niet alleen in een museum, maar ook in het dagelijks leven: in de openbare ruimte, thuis en op je werkplek.

De expositie is te zien van 1 augustus t/m 1 december 2024