Mirriam Bouwmeester

Duurzame Schoonheid

De kunstwerken van Mirriam Bouwmeester omarmen een unieke versmelting van verschillende kunststromingen, waaronder realisme, postimpressionisme, abstract expressionisme en surrealisme, gecombineerd met naïeve en intuïtieve verbeelding. Het resultaat is een droomwereld, zwevend tussen abstractie en figuratieve elementen.

‘Door oude en nieuwe methoden te combineren creëer ik beeldbeleving vanuit mijn innerlijke visie naar uiterlijke realiteit te vertalen. Hiermee benadruk ik perspectieven die niet alleen in een materie te vangen zijn. Mijn werk overstijgt bewust de grenzen van traditionele kunststromingen en creëert een intrigerende en meeslepende ervaring voor de kijkers, waarbij ze worden uitgenodigd om de harmonie tussen droom en realiteit te ontdekken’, aldus Mirriam.

In mijn huidige werk staan de Nederlandse (wilde) bloemen centraal.  Door gebruik te maken van gerecyclede materialen, transformeer ik afgedankte doeken, lijsten, diverse materialen tot nieuwe, waardevolle creaties. Er ontstaat organisch gevormde symboliek, die de welvaart van onze natuur weergeeft. Hiermee wil ik de nadruk leggen op het belang van hergebruik en een bewustwording creëren rondom duurzaamheid en milieukwesties.

Voor de expositie in Kunstuitleen Emmeloord heeft Mirriam zich specifiek gericht op het thema “Klimaat en natuur,” waarmee zij de toeschouwers wil aanzetten tot nadenken en bewustwording over dit belangrijke onderwerp.

Speciaal element in deze expositie is dat er 60 tot 50 jaar oude abstracte borduurwerken van mijn moeder, die overigens destijds naar de Landbouwhuishoudschool in Emmeloord ging, verwerkt zijn in 2 schilderijen. Tussen beide werken is een ‘vrije gedachtewisseling’ gegroeid. Een dialoog tussen moeder en dochter vormgegeven in blad, bloem en vrouwelijke elementen.