Jan Albert Ernsten

Jan-Albert Ernsten schildert expressieve portretten. Hij maakt gebruik van gemengde technieken, olieverf en acrylverf. In ieder schilderij probeert hij de menselijke emotie weer te geven middels penseel en paletmes. Hij gebruikt daarvoor warme kleuren, maar schildert soms ook bewust in zwart wit. Hij kiest vaak voor ontwapenende kinderkopjes of verweerde gezichten die een levensverhaal uitdrukken. Daarnaast vindt hij het een uitdaging om popsterren op het doek te zetten.

In Theater ’t Voorhuys exposeert hij in november en december met een gevarieerde collectie van krachtige en unieke portretten van iconen uit de popmuziek. De afgelopen 10 jaar is zijn passie voor schilderen gegroeid. Hij heeft schilderles gehad en volgt geregeld een workshop om zijn eigen stijl steeds verder te ontwikkelen. In de Kubus in Lelystad schildert hij wekelijks in de zogenaamde coachgroep. Het werk van Jan-Albert was de afgelopen jaren al op diverse plaatsen in het land te zien. Hij is blij dat hij nu voor de tweede maal mag exposeren in Emmeloord.

Op zijn website www.ap-arts.nl vind je een overzicht van al zijn werken. Bij verkoop van een schilderij doneert Jan-Albert 25% aan Stichting Esperanza Bolivia, een kleinschalig project voor weeskinderen.