2017-2018

25 september 2017 t/m 22 december 2017
Locatie: Muzisch Centrum
Beeldend kunstenaar: Stephanie Duijnisveld

In 2018 heeft Stephanie geëxposeerd in het Muzisch Centrum met een aantal van haar schilderijen. Het schilderij ‘Reckoner’ is aangeschaft door Kunstuitleen Emmeloord. Wil je dit werk lenen, neem dan contact op via  kunstuitleen@cultuurbedrijfnop.nl

Januari 2018
Locatie: Muzisch Centrum
Beeldend kunstenaar: Rolinna Nell

Volgens Rolinna biedt de Noordoostpolder de ruimte en rust om geconcentreerd te kunnen werken, maar mist het wel de dynamiek en culturele diversiteit van de stad. Bijna jaarlijks werkt ze daarom een bepaalde periode als artist-in-residence in een internationale stad. Een stad waar ze nieuwe inspiratie en contacten kan opdoen ten behoeve van de ontwikkeling van haar werk.

Vrouwen en meisjes staan centraal in haar werk, afgeleid van haar eigen vrouw- zijn. Ze is gefascineerd door universele houdingen en poses van vrouwen, die subtiel en cultuurgebonden toch een persoonlijkheid prijs geven. Het ontbreken van gezichten als een belangrijke menselijke kenmerk laat ruimte voor de verkenning van de vrouwelijke identiteit achter culturele codes. In haar werk blijft de identiteit mysterieus en het verleden voelbaar, dat ze op een bijna fluisterende wijze de actualiteit in brengt. Haar werk ontstaat door waarneming en interactie met de omgeving en het dagelijks leven. Intuïtie en verbeelding spelen hierbij een belangrijke rol.